
4 waardevolle lessen die we kunnen leren van Koning Willem-Alexander
Wat kunnen we eigenlijk leren van Koning Willem- Alexander? We delen een aantal belangrijke lessen en hoe jij dit in jouw eigen werk toepast.
Beland je in een vergadering, maar heb je geen idee waar het over gaat? Heb je een bespreking, maar ben je vergeten je voor te bereiden? Geen paniek. Met deze 7 simpele trucjes val je niet door de mand en weet je toch een slimme indruk te maken.
Door regelmatig en op de juiste momenten te knikken maak je een geïnteresseerde en betrokken indruk. Door bovendien aantekeningen te maken, versterk je dat beeld.
Herhalen wat de ander zegt, werkt altijd goed. Je wekt ermee de indruk dat je aandachtig luistert.
Het cliché is waar. Uit onderzoek blijkt dat anderen je intelligenter wanen als je een bril draagt. Vooral een bril met een dik, hoekig montuur creëert dat effect.
Stel voor om even uit te zoomen en gooi de volgende vraag in de groep: ‘Wat willen we nu eigenlijk bereiken?’
Het is dan net of je nog aan het doordenken bent over wat net gezegd is. Vraag tijdens een presentatie bijvoorbeeld om de vorige slide nog eens te tonen. Probeer er een zinnige opmerking over te maken. Lukt dat niet? Knik dan na enkele seconden en zeg: ‘Bedankt, we kunnen verder.’
Diagrammen, schema’s, pijlen, tijdlijnen... schetsen en tekeningen doen het altijd goed. Zelfs als niemand er een touw aan vast kan knopen. Het komt intellectueel over en staat ook interessant. Anderen zien je al snel als iemand die goed ‘abstract’ kan denken.
Daarmee toon je initiatief en leiderschap. Zaken die mensen al snel associëren met termen als ‘intellectueel’ en ‘slim’.
Veel succes!