Blog over motivatiebrief

Motivatiebrief voorbeeld

Een goede motivatiebrief is een one-pager waarin je jezelf voorstelt, je verhaal vertelt en je belangstelling toont voor de functie of organisatie waar je solliciteert. Voor welke motivatiebrief ga jij? Een uitgebreide motivatiebrief, waarbij de hoofdparagraaf verdeeld in kleinere paragrafen? Of met een klassieke structuur van drie paragrafen waarbij je motivatiebrief de inleiding, de kern en de conclusie bevat? Hieronder vind je voorbeelden van verschillende motivatiebrieven.  

   

Voorbeeld motivatiebrief 

Jan Janssen 
Flight Forum 40 
5657 DB Eindhoven 

Bouwbedrijf Bouwsom 
Bouwprojectlaan 1 
5684 NT Best 

Eindhoven, 27 maart 2023 

  

Betreft: sollicitatie aankomend werkvoorbereider, referentie HTS008 

  

Geachte heer Bouwsom, 

Bij het zien van de functie van assistent werkvoorbereider op uw website werd ik direct enthousiast. Zowel de functie- als bedrijfsomschrijving spreken mij aan. Graag wil ik solliciteren naar deze functie. 

 

Zowel bij Bouwbedrijf Hoogbouw als bij Bouwbedrijf Bouwgraag heb ik kennis gemaakt met de werkzaamheden van een werkvoorbereider. Ik heb veel plezier gehad in de afwisseling van de werkzaamheden, het organiseren, regelen en zorgen dat alle delen van het project tijdig en nauwkeurig worden voorbereid. Het lijkt mij erg prettig om met een ervaren werkvoorbereider samen te werken zodat ik vakinhoudelijk goed opgeleid word. 

 

Naast mijn theoretische bouwtechnische kennis heb ik praktijkervaring opgedaan bij mijn bijbaan als timmerman. Ik heb mijn communicatieve vaardigheden versterkt door mijn bijbaan als verkoper bij de bouwmarkt. Hier stond ik mensen te woord en gaf hen advies in het gebruik van diverse soorten bouwmaterialen. Door mijn stages bij de verschillende bedrijven heb ik ervaren dat ik zowel in een team als zelfstandig goed kan werken. 

 

Nu ik mijn studie heb afgerond wil ik mijn kwaliteiten inzetten bij een grote ontwikkelende aannemer die mij stimuleert om nog meer te leren over mijn vak. Half werk is niet aan mij besteed, ik zet mezelf altijd voor de volle 100% in. Met mijn gemotiveerde instelling ben ik ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw organisatie.  

 

Graag kom ik mijn motivatie en CV in een persoonlijk gesprek toelichten. 

 

Met vriendelijke groet, 
Jan Janssen 

 

Bijlage: curriculum vitae 

 

 

Korte motivatiebrief voorbeeld 

Hier is een voorbeeld van een korte motivatiebrief.  

 

Geachte heer/mevrouw [Naam werkgever], 

 

Hierbij solliciteer ik naar de functie van [functie naam] bij uw organisatie [naam organisatie]. Met mijn [aantal] jaar ervaring in [branche/veld] en mijn opgedane vaardigheden in [vaardigheden], ben ik ervan overtuigd dat ik een waardevolle aanvulling ben op uw team. 

 

Ik ben geïnteresseerd in [naam organisatie] vanwege de [reden waarom je geïnteresseerd bent in de organisatie]. Ik geloof dat mijn ervaring in [ervaring die relevant is voor de baan] en mijn vaardigheden in [vaardigheden die relevant zijn voor de baan] mij in staat stellen om bij te dragen aan de doelstellingen van de organisatie. 

 

Ik heb een trackrecord van succes in [voorbeeld van specifiek succes], waarbij ik [resultaat behaald] en [resultaat behaald]. 

 

Graag bespreek ik mijn kwalificaties verder tijdens een gesprek. U kunt mij bereiken op [telefoonnummer] of via e-mail [email]. 

 

Dank u voor uw tijd en ik kijk uit naar de mogelijkheid om met u te praten. 

 

Met vriendelijke groet, [Naam] 

 

Open Motivatiebrief voorbeeld  

Een open motivatiebrief kan er als volgt uit zien: 

 

"Geachte [Naam werkgever], 

 

Mijn naam is [uw naam] en ik ben geïnteresseerd in de mogelijkheden bij uw bedrijf [bedrijfsnaam]. 

 

Met mijn achtergrond in [branche/veld] en mijn ervaring in [vaardigheid/taak] voel ik me gekwalificeerd voor vele rollen binnen uw organisatie. Wat mij echt drijft is de kans om bij te dragen aan de groei van een bedrijf en om te werken met een team van gepassioneerde en ambitieuze mensen. 

 

Ik ben bijzonder geïnteresseerd in [bedrijfsnaam] omdat [reden waarom jij geïnteresseerd bent in het bedrijf]. 

 

Ik zou graag de gelegenheid krijgen om meer te weten te komen over de mogelijkheden bij uw bedrijf en hoe ik kan bijdragen aan uw groei en succes. Bedankt voor uw tijd en overweging. 

 

Met vriendelijke groet, [uw naam]" 

 

 

Houd er rekening mee dat deze brieven slechts een voorbeeld zijn en dat je deze aanpast aan jouw eigen vaardigheden, ervaringen en interesses.