Blog over motivatiebrief

Afsluiting motivatiebrief

De introductie van je motivatiebrief staat als een huis en de indeling is logisch en prettig voor de lezer. Dan is het alleen nog een kwestie van afronden met een perfecte afsluiting van je motivatiebrief. In dit artikel geven we tips voor het schrijven een afsluiting van een motivatiebrief waar jij het gewenste resultaat mee behaald; uitgenodigd worden voor een kennismaking. 

 

Motivatiebrief afsluiten 

De afsluiting is een belangrijk onderdeel van je motivatiebrief. Je wilt zowel dat de lezer van de brief jou en jouw tekst onthoudt en dat diegene in actie komt en jou uitnodigt voor een kennismakingsgesprek. Met de opening van jouw motivatiebrief zorg je ervoor dat ze getriggerd worden om de brief helemaal te lezen en met de afsluiting zet je ze aan tot denken en doen.  

 

Hoe sluit je een motivatiebrief af 

Gemak dient de mens. Daarom vinden lezers het prettig wanneer jij in een paar punten de motivatiebrief nog eens samenvat. Waarom moesten ze jou ook alweer uitnodigen? Waarom pas jij perfect op de functie?  

De kans op elke willekeurige actie, in dit geval jou uitnodigen voor een kennismaking, wordt groter wanneer je de lezer alvast bedankt voor die specifieke actie. Dit kun je bijvoorbeeld als volgt verwoorden: “Ik licht mijn motivatie graag verder toe in een persoonlijke kennismaking, alvast bedankt voor uw uitnodiging.”