Blog over vacatures schrijven

Ken jij het geheim van een sterke vacature?

De vraag naar goede kandidaten voor de bouw en industrie is groot. Kandidaten worden bijna bedolven onder de vacatures en maken daardoor vaak binnen enkele seconden de keuze of een functie wel of niet interessant is. Wij leggen je uit hoe kandidaten een vacature screenen en welke tips en tricks Continu gebruikt om op te vallen tussen de andere bomen in het bos.

Creativiteit loont

Er zijn een aantal factoren die een kandidaat kunnen triggeren om een vacature door te lezen. Eén daarvan zijn de titel en introductie van een vacature. Dit is je binnenkomer. We proberen kandidaten hiermee dan ook altijd te prikkelen zodat ze benieuwd worden naar de inhoud van de functie en het bedrijf. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat vacatures met een aansprekende titel en creatieve introductie het een stuk beter doen dan vacatures met alleen een standaard functieomschrijving. 

Kort en bondig

Tijd is kostbaar. Ook voor kandidaten. Daarom gebruiken we altijd de ideale hoeveelheid tekst in een vacature. Dus geen eindeloos verhaal maar juist kort en bondig waarbij alles wat belangrijk is toch aan bod komt. Ook wisselen we lopende tekst vaak af met een puntsgewijze tekst. Zo kunnen kandidaten met een duidelijke opsomming van de functie-eisen snel screenen of ze (voldoende) binnen het profiel passen en of het dus de moeite waard is om verder te lezen.

Het bedrijf verkopen

Herkent een kandidaat zichzelf in de eisen die voor de functie gesteld worden? Dan wordt er vaak naar het bedrijf zelf gekeken. Want uiteindelijk wil een kandidaat niet alleen happy worden van de nieuwe baan maar zeker ook van de nieuwe werkgever. Het is daarom slim om via de vacaturetekst alvast een klein voorproefje van de bedrijfscultuur te geven en te laten zien wat het bedrijf interessant en leuk maakt.

Vergeet-mij-nietjes

Naast een pakkende titel en een gestructureerde tekst met een persoonlijke touch zijn er nog een aantal zaken die wat ons betreft niet mogen ontbreken in een vacature. Zoals de locatie waar de kandidaat komt te werken. En natuurlijk de naam en het telefoonnummer van de adviseur die de vacature behandelt. Daarmee kunnen geïnteresseerde kandidaten die vragen hebben direct contact opnemen. Daarnaast is het altijd slim om de stappen van de sollicitatieprocedure te benoemen. Zo weten kandidaten precies waar ze aan toe zijn en dat maakt de stap om daadwerkelijke te solliciteren weer wat kleiner.

Succes!