Blog over employer branding

4 redenen voor een jaarlijks bedrijfsuitje

De vrijdagmiddagborrel is natuurlijk hartstikke leuk. Maar een dagje weg met het complete team, dat is pas echt gezellig. En belangrijk! Want het organiseren van een bedrijfsuitje is in vele opzichten goed voor je bedrijf. We hebben de 4 belangrijkste redenen voor een jaarlijks bedrijfsuitje voor je op een rij gezet. 

Blijk van waardering 

Wanneer de doelstellingen van het bedrijf zijn behaald, functioneert een bedrijfsuitje als een leuke beloning. Met deze activiteit bedank je de medewerkers voor hun inzet het afgelopen jaar en laat je zien dat de organisatie het personeel écht waardeert.

Stimuleer de teamspirit

Een bedrijfsuitje gaat verder dan een plezierig dagje weg met het personeel. Een activiteit waar samenwerken centraal staat (zoals een escape room) zorgt er namelijk voor dat het team bouwt aan de sfeer in de groep. Bovendien verhoogt een bedrijfsuitje de betrokkenheid van je werknemers bij je onderneming.

Nieuwe ideeën

Een vergadering op locatie kan uitstekend voorafgaan aan een gezellige en (ont)spannende activiteit. Bij allerlei locaties is het mogelijk om een inspirerende sessie te organiseren. Op deze manier kun je het nuttige met het aangename combineren.

Talent ontdekken

Of je nu gaat boogschieten, solex rijden of een gps-tocht aflegt; bij iedere activiteit komen bepaalde (verborgen) talenten van je medewerkers naar boven. Zo blijkt die technicus een goede coördinator te zijn, terwijl de secretaresse een uitstekend inzicht blijkt te hebben. Door deze talenten vaker in te zetten, genereer je betere resultaten op de werkvloer.