Blog over ondernemen

4 gouden tips voor ondernemers

Hollands ondernemerschap zit in onze genen, wij delen graag 4 gouden tips die wij hebben geleerd in de afgelopen 25 jaar. Lees hier de 4 belangrijkste ondernemerslessen.

1. Verzamel een krachtig team om je heen

Door een krachtig team om je heen te verzamelen kom je zoveel verder dan door het pad solo te bewandelen. Waar de een je aanmoedigt voortdurend tot het gaatje te gaan, is de ander druk doende met het opbouwen van naamsbekendheid. Kortom, verzamel de juiste mensen om je heen die achter jou en je bedrijf staan. 

 

2. Los de vervelende klusjes direct op

Ook de minder aangename werkzaamheden maken onderdeel uit van je drukbezette agenda. Botert het bijvoorbeeld niet zo lekker tussen twee van je werknemers? Neem ze dan even apart en doe je best om het conflict op te lossen.

3. Bouw een ‘echte’ band op

In ons digitale tijdperk is communiceren via whatsappjes en e-mails de normaalste zaak van de wereld. Deze vorm van communicatie is een indirect hulpmiddel. Als je echt iemand wil overtuigen, stap dan in levende lijve op diegene af. Je lichaamshouding en stemgebruik zijn tenslotte vele malen krachtiger dan een simpele smiley. 

4. Geef om te nemen

Om je eigen doelen te kunnen verwezenlijken heb je de hulp van anderen nodig. Wil je jouw collega’s, klanten of relaties later om een dienst kunnen vragen? Wees genereus en zorg dan dat je zelf eerst geeft. Lever je klant meer dan gevraagd wordt en help je collega eens uit de brand. Dan zal je zien dat ze later ook voor jou klaar staan.